Aerodan Luftfoto blev grundlagt i 1955 af Karl Emil Danielsen og i de første 10 år beskæftigede firmaet sig hovedsagligt med luftfotografering af gårde.

I sommerhalvåret fløj man ud og fotograferede gårde, hvorefter repræsentanter udstyret med prøvebilleder, kørte landet tyndt og solgte billederne. Når et salg var i hus, blev billedet fremstillet i sort/hvid. hvorefter det blev farvelagt af damer, der nøje fulgte farveinstrukser påført prøvebilledet af repræsentanten.

I midten af 1960´erne begyndte der for alvor at komme gang i byggeriet i og omkring København. Der blev sat gang i store byfornyelsesprojekter bl. a. på Nørrebro og hele kvarterer så som Urbanplanen, Høje Gladsaxe og mange andre projekter i forstadskommunerne blev opført, ligesom udvidelsen af vejnettet rundt om København for alvor tog fart. Karl Emil Danielsen så en mulighed i at følge disse store projekter med månedlige optagelser og denne type opgaver, har siden udgjort en væsentlig del af Aerodan Luftfotos arbejdsopgaver.

Bygherrer og entreprenører blev store kunder, ligesom tusindvis af billeder i årenes løb er leveret til et utal af virksomheder, rederier, kommuner, regioner, pressen mm. Billederne er blevet brugt i alverdens sammenhænge såsom byggedokumentation, årsberetninger, hjemmesider, reklamer, udsmykning, aviser, TV, bøger, undervisningsmateriale etc.

Fra begyndelsen har det været en ufravigelig målsætning, at en aftale er en aftale og at vi kun leverer billeder i den højeste professionelle kvalitet. Dette mål nås bl.a. ved altid at være up to date med det bedste kameraudstyr samt at råde over fly, der udelukkende bruges til fotoflyvning, således af det altid er muligt at rykke ud, når kunden ønsker det.

Det hjælper ikke med godt udstyr, hvis den person der betjener det ikke er opgaven voksen. I vort tilfælde har pilot/fotograf mere end 30 års og tusindvis af fotoflyvningstimer bag sig.

Aerodan Luftfoto ejes og drives i dag af Kristian Wiberg Danielsen.

Læs her hvad Berlingske skrev om Aerodan Luftfoto.